Engelli Öğrenci Birimi
  • HIZLI ERİŞİM
  • captcha captcha

Etkinlikler

2017-2018 HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON BİRİMİ FAALİYETLERİ

KURUM İÇİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ

1. Engelli Öğrencilerimize talepleri doğrultusunda psikolog desteği sağlanarak üniversiteye koordine olabilmeleri açısından çeşitli çalışmalar yürütülmüştür.
  2. Yerleşkemizde bulunan asansör engelli öğrencilerimizin kullanabileceği şekilde revize edilmiştir. ( Sesli Komut Sistemi, tuşlar üzerinde kabartma ve engelli rampası)
  3. Şişhane Yerleşkesinde engelli wc’si yapılmıştır.
  4. Yerleşkesinde bulunan asansörler engelli öğrencilerimizin kullanabileceği şekilde revize edilmiştir.  (Sesli Komut Sistemi, tuşlar üzerinde kabartma )
  5. Sütlüce Yerleşkesinde bulunan engelli wc’leri yeni yönetmeliğe göre revize edilmiştir.
  6. Ders materyalleri engelli öğrencilerimiz için alternatif formatlarda sunulmuştur.
  7. Üniversitemizde engelli öğrenci sayısı fazla olmamakla birlikte kurulan komisyonlar aracılığıyla, sorunların doğrudan iletilmesi ve ivedilikle çözüme kavuşturulması hususunda çalışmalar yapılmıştır.
  8. Üniversitemiz yerleşkelerinde görme engelliler için yürüyüş yolu çalışması devam etmektedir.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ:

1. Engelli öğrencilerimizle ilgili olarak birimimiz hakkında bilgilendirme broşürleri için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.
  2. Öğrencilerimizle iletişime geçerek birimimizden haberdar olmalarını sağlayıp, yaşadıkları sıkıntıların çözülmesi için  komisyonlar kurularak engelli öğrencilerimizle tanışma toplantısı düzenlenmiştir.
  3. Üniversitemiz Genel Sekreterliği, SKS,  İSG Uzmanı, Yapı İşleriyle birlikte çeşitli toplantılar yapılarak üniversitemizde engelli öğrencilerimizin yaşadığı veya yaşayabileceği sıkıntılar üzerine yerleşkelerimizde yapılması gerekenler üzerine çalışmalarımız devam etmektedir.
  4. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak yapılan çalışmalar öğrencilerden gelecek isteklere göre şekil almaya başlamıştır.
  5. Öğrencilerimizle irtibata geçerek birimimizden haberdar olmalarını sağlayıp durumlarıyla alakalı olarak yaşadıkları sıkıntıları çözemedikleri taktirde birimimize başvurabileceklerine dair bilgi vermekteyiz.
  6. “Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 11.maddesine istinaden Üniversitemizde Engelli Öğrenci birimi kurulmuştur