Merkezler
  • HIZLI ERİŞİM
  • captcha captcha

KARİYER MERKEZİ VE MEZUN İLİŞKİLERİ

Haliç Üniversitesi Kariyer Merkezinin öncelikli amacı, öğrencilerde kariyer planlaması bilincini oluşturmaktır. Bu bilincin oluşturulması sürecinde Kariyer Merkezi, öğrencilerimizin iş hayatına hazırlanırken karşılaşacakları zorlukları aşmak için iş dünyası ile sürekli etkileşim içinde bulunarak gerekli donanımları sağlamak için çalışmaktadır.

Kariyer Merkezi öğrenci ve mezunlarımıza hem kariyerlerini planlama seçenekleri hakkında danışmanlık yapmakta, hem de her şeyin hızla değiştiği yeni ekonomi çağında değişimlere entegre ve öncü olabilmeleri için kendilerini ve iş yaşamını keşfetmelerine, tanımlamalarına ve iletişim kurmalarına destek sağlamaktadır.

Kariyer Merkezi bünyesinde bulunan Mezun İlişkileri Ofisi mezunlarımızla daha güçlü bir bağ kurmak için çalışmaktadır. Haliç Mezunu markası büyürken, mezunlarımızın görüşlerini almak ve onlarla güçlü işbirlikleri oluşturmak amaçlarından sadece biridir.

Mezun öğrencilerimizin mevcut öğrencilerle ilişkilerini güçlendirmek ve Haliç Üniversiteli kimliğini toplumda öne çıkarmak için Mezun-Mentor programı ofisimiz tarafından uygulanmaktadır. Mezunlarımız uygun gün ve saatlerinde mezun oldukları bölüm öğrencilerileri ile deneyimlerini paylaşmaktadır.

Kariyer Merkezi ve Mezun İlişkileri tarafından iş dünyası ile yapılan görüşmeler sonrası uygun bulunan iş ilanları mezunlarımızla düzenli olarak paylaşılmaktadır. Paylaşım kanalı olarak mezun öğrencilerimizin sistemde güncel bıraktıkları e-posta adresleri kullanılmaktadır.

Haliç Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Mezun İlişkileri’nin öncelikli faaliyetleri arasında;

• Kariyer danışmanlığı ile yeteneklerini keşfetmeleri
  • Bölümlere göre hazırlanacak sektörel buluşmalar ile iş hayatını yakından tanımaları ve ilgili kişilerle iletişim kurmaları,
  • Mülakat simülasyonları ile iş görüşmelerine hazırlanmaları,
  • Mezun Mentor programları ile kendisinden önceki öğrenci ve mezunların deneyimlerinden öğrenmeleri,
  • Uygulamalı atölye ve daha birçok proje ile deneyim kazanmaları bulunmaktadır.

KARİYER POSTALARI

Yayına Hazırlayan: Fatih Cetiz, Kariyer Merkezi Müdürü
Yayın Denetim: Özlem Atan, Strateji ve İş Geliştirme Daire Başkanı
Editör: M.Faruk Şahin, Kariyer Merkezi Gönüllü Dijital Medya Sorumlusu

Kariyer Postalarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

ÇEVİRİLER

Kariyer hayatınızda etkili olabilecek adımlar hakkında İngilizce dilinden yaptığımız çevirilere aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

Linkedin ile Network Nasıl Kurulur

Linkedin Mezun Araçları