ADAY ÖĞRENCİ

2018 Yks Ek Kontenjan Kayıtları Hakkında

28.09.2018

Kayıt Tarihleri ve Kayıt Adresi

• Üniversitemize kayıtlar, ÖSYM’nin belirtmiş olduğu 01.10.2018-05.10.2018 tarihlerinde ve 09.00 – 17.00 saatleri arasında Sütlüce Kampüsümüzde (Sütlüce Mah. İmrahor cad. No: 82 Beyoğlu / İstanbul) alınacaktır.
  • ÖSYM’nin belirtmiş olduğu tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

?Kayıt İçin İstenen ve Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

• ÖSYM(YKS) sınav sonuç belgesi (internet çıktısı)
  • Lise diploması aslı ( Liseden mezun olamayan adaylar, liseden mezun olabilecek durumda olduğuna dair resmi yazı getirecektir)
  • İLK ACİL YARDIM programına alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması nedeniyle 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. Sağlık raporu sadece “ilk acil yardım programı” için alınacaktır.

Evraklar teyit amaçlı istenmektedir.

Kayıt İle İlgili Önemli Bilgiler

• Adayların kayıt için bizzat başvurmaları veya vekil tayin ettiği kişilerin bizzat başvurmaları gerekmektedir.
  • Posta yolu ile kayıt yapılmaz.
  • Eksik evrak ile kayıt yapılmaz.

Öğrenim Ücretleri ve Ödemeler

• Üniversiteye kayıt yaptırmak ve dönem başlarında kayıt yenilemek için öğrencilerin bursluluk durumlarına göre ödemekle yükümlü oldukları öğrenim ücretlerini ÖSYM tarafından ilan edilen süreler içinde ödemeleri şarttır.
  • Ücretler kayıt esnasında tamamı peşin veya %25’i nakit ödenmek şartı ile geri kalanı 8 eşit taksitle ödenebilir. Tamamı peşin ödemelerde %5 peşin indirimi uygulanmaktadır.
  • %25 peşinatını nakit ödeyecek velilerimizin ödemelerini, Sütlüce Yerleşkesi ’ne gelmeden önce HERHANGİ BİR YAPI KREDİ ŞUBESİNDEN YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.
  • Taksitlendirme işlemleri için gelir beyanında bulunabilecek bir kişinin mutlaka yanınızda olması gerekmektedir.
  • İşletme sahibi olan veliler için, Vergi Levhası ve 2016 beyannamesi ve tahakkukları
  • Çalışan veliler için, iş yerinden onaylı maaş bordrosu
  • Öğrenim ücretleri detaylı bilgi için; http://halic.edu.tr/tr/ogrencimiz/ogrenim-ucretleri

Sütlüce Yerleşkesi ’ne ulaşım sağlamak için aşağıdaki yolları izleyebilirsiniz.

Anadolu Yakası’ndan geliyorsanız;
Kadıköy’den metrobüs ile Halıcıoğlu durağına ulaşarak, buralardan ücretsiz ring seferleriyle,
Üsküdar vapur iskelesinden Sütlüce iskelesine ulaşarak buradan 10 dakika yürümeyle,

Avrupa Yakası’ndan geliyorsanız;
Beylikdüzü ve Avcılar’dan hareket eden metrobüs ile Halıcıoğlu durağına ulaşarak buradan ücretsiz ring seferleriyle,
Seyrantepe – Topkapı, Şişhane - Alibeyköy dolmuş hatları ile,

• 41ST Seyrantepe – Topkapı
  • 36T Cebeci – Taksim
  • 54HŞ Hasköy – Şişli
  • 47 Yeşilpınar – Eminönü
  • 47E Binevler – Eminönü
  • 47N Nur Sitesi Eminönü
  • 47Ç Güzeltepe – Eminönü Otobüs hatları ile Sütlüce Yerleşkesi ‘ne ulaşabilirsiniz.