ADAY ÖĞRENCİ

Taban Puanlar ÖSS

Taban Puanlar DGS

Dikkat Edilecek Hususlar

• ‘Yeni kullanıcılar’ kısmından T.C NO ve e-postanızı girip gelen şifre ile ‘mevcut kullanıcılar’ alanından giriş yapınız. Giriş yapıldıktan sonra ilgili alanları doldurup başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  • Başvurunuzu tamamladıktan sonra e-postanıza gelen onay mailinden başvurunuzun gerçekleştiğini teyit edebilirsiniz.
  • Durum değişikliklerinde sizinle e-posta adresi ve cep telefonunuz üzerinden iletişime geçilecektir. Lütfen tüm alanların doğru olduğuna emin olunuz.
  • Başvuru türüne göre seçilecek alanlar sisteme giriş yaptıktan sonra sınav türüne göre aşağıdaki alanları seçeceklerdir;
    • ÖSYM sınav puanı ile başvuru yapacak adaylar “YATAY GEÇİŞ (EK-1)”
    • DGS puanı ile başvuru yapacak adaylar “YATAY GEÇİŞ (DGS)”
    • Yurtdışı kurumlardan başvuru yapacak adaylar “YATAY GEÇİŞ YABANCI UYRUKLU”

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL KOŞULLAR

KURUMİÇİ (BÖLÜMLERARASI) YATAY GEÇİŞ

Üniversitemiz bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerden İstenilecek Belgeler

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • ÖSYS Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi (Halen kayıtlı olduğu bölümden farklı bölüme müracaat edeceklerden LYS sonuç belgesi)
  • Öğrenci Belgesi (Okuduğu üniversitede halen kayıtlı olduğunu gösterdiğine dair)
  • Onaylı Transkript (2 Adet)
  • Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge
  • Aslı Gibidir veya Noter Onaylı Lise Diploması Fotokopisi
  • Hazırlık okuyan öğrenciler için hazırlık başarı durumunu gösterir belge. (Transkriptte mevcut ise gerek görülmemektedir)

Yukarıda belirtilen belgelerin eksik ya da yanlış olması halinde kesinlikle kayıt işlemi yapılmayacaktır. Sorularınız için ogrencihizmetleri@halic.edu.tr  adresine e-mail atabilirsiniz.