Bölüm Hakkında

Gıda Teknolojisi bölümü, gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ile gıdalar üzerinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılmasında ve sonuçlarının yorumlanmasında görev alan meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bölüm mezunları, gıda sanayii ile ilgili kamu ve özel sektör kuruluşlarında gıda üreten fabrikaların gıda laboratuvarlarında ve özel gıda laboratuvarlarında ara teknik eleman olarak çalışabilirler.

Kuruluş Yılı  2011 - 2012
Puan Türü YGS-2
Eğitim Dili Türkçe
Hazırlık İsteğe Bağlı
Eğitim Süresi 2 Yıl
Yerleşke Bilgisi Sütlüce  Yerleşkesi

2015-16 Eğitim Döneminde Üniversitemiz aşağıdaki şekilde öğrenci almıştır.

Kontenjan Yerleştirme Önceliği OBP 2015 Taban Puanı 2015 Başarı Sırası
Tam Burslu 2015,3,İ,97 367,15000 284,11268 234.000
% 50 Burslu          2013,2,İ,95 318,95000 176,52798 1.359.809

​Dikey Geçiş Sınavı ile Girilebilecek Programlar

Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji

Üniversitemizde  ​Dikey Geçiş Sınavı ile Girilebilecek Programlar

Beslenme ve Diyetetik