Bölüm Hakkında

Aşçılık bölümü, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, genç yiyecek içecek elemanları yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bölüm mezunları, gıda ile ilgili tüm sektörlerde çalışma imkânı bulabilirler. Otellerde mutfak şefliği, yiyecek ve içecek müdürlüğü, catering şirketlerinde yöneticilik, gıda fabrikalarında herhangi bir alanın sorumluluğu, yurt ve yemekhanelerde mutfak şefliği bu sektördeki çalışma alanlarından sadece birkaçıdır.

Ayrıca, Üniversitemiz 2016-17 Eğitim Öğretim Yılında İkinci öğretim programında da öğrenci alacaktır.

Giriş Bilgileri

Kuruluş Yılı  2011 - 2012
Puan Türü YGS-4
Eğitim Dili Türkçe
Hazırlık İsteğe Bağlı
Eğitim Süresi 2 Yıl
Yerleşke Bilgisi Sütlüce Yerleşkesi

2015-16 Eğitim Döneminde Üniversitemiz aşağıdaki şekilde öğrenci almıştır.

Kontenjan Yerleştirme Önceliği OBP 2015 Taban Puanı 2015 Başarı Sırası
Tam Burslu 2015,3,İ,97 438,65000 323,82811 221.000
% 50 Burslu 2015,2,İ,96 332,60000 231,50933 1.090.099
% 25 Burslu 2016-17   Eğitim Döneminde öğrenci alınacaktır.
Ücretli 2014,2,İ,96 285,40000 202,56867 1.465.920

Dikey Geçiş Sınavı ile Girilebilecek Programlar

Aile ve Tüketici Bilimleri, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Üniversitemizde Dikey Geçiş Sınavı ile Girilebilecek Programlar

Beslenme ve Diyetetik