Bölüm Hakkında

Aşçılık bölümü, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, genç yiyecek içecek elemanları yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bölüm mezunları, gıda ile ilgili tüm sektörlerde çalışma imkânı bulabilirler. Otellerde mutfak şefliği, yiyecek ve içecek müdürlüğü, catering şirketlerinde yöneticilik, gıda fabrikalarında herhangi bir alanın sorumluluğu, yurt ve yemekhanelerde mutfak şefliği bu sektördeki çalışma alanlarından sadece birkaçıdır.

Ayrıca, Üniversitemiz 2016-17 Eğitim Öğretim Yılında İkinci öğretim programında da öğrenci alacaktır.

Giriş Bilgileri

Kuruluş Yılı  2011 - 2012
Puan Türü YGS-4
Eğitim Dili Türkçe
Hazırlık İsteğe Bağlı
Eğitim Süresi 2 Yıl
Yerleşke Bilgisi Sütlüce Yerleşkesi

2016-17 Eğitim Döneminde Üniversitemiz aşağıdaki şekilde öğrenci almıştır.

Program Adı Burs Oranı Taban Puan Başarı Sırası
Aşçılık Tam Burslu 367,16001 187.000
Aşçılık %50 Burslu 253,18374 1.077.000
Aşçılık % 25 Burslu 200,71579 1.686.000
Aşçılık Ücretli 204,57757 1.643.000
Aşçılık (İÖ) Tam Burslu 390,94649 112.000
Aşçılık (İÖ) %50 Burslu 189,78486 1.788.000
Aşçılık (İÖ) % 25 Burslu    

Dikey Geçiş Sınavı ile Girilebilecek Programlar

Aile ve Tüketici Bilimleri, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Üniversitemizde Dikey Geçiş Sınavı ile Girilebilecek Programlar

Beslenme ve Diyetetik