Haliç Üniversitesi, üniversitelerde ar-ge ve inovasyonu anlattı

TÜMSİAD öncülüğünde bu sene üçüncüsü düzenlenen Tümexpo Genel Ticaret Fuarı kapsamında organize edilen All In Tech 2015 Tüm İnovasyon Teknolojileri Fuarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD üyeleri, Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşları ve üniversitelerinin katılımı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Küçük üreticiye GES müjdesi

Ufak güneş enerji santrallerinin yaygınlaşmasına Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği (LÜY) kapsamında yayınlanan 50 kW’e kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesislerinin Tip Şartnamesi’yle bir adım daha atıldı. Yeni yönetmelikte getirilen değişiklikle kurulu güç artırılıyor ve küçük üreticinin önündeki bürokratik engeller azaltılıyor.

Temiz bir dünya için elektrikli araç önerisi

Motorlu Taşıtlar Vergisi kapsamında yaş ve motor kriterlerinin yanısıra karbondioksit emisyonun da eklenmesinin sağlayacağı faydalara değinen Haliç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Ünsal, “Vergilerin emisyon miktarına göre belirlenmesiyle karbondioksit emisyonu yapan araçların üretiminin azaltılıp, elektrikli veya hibrit araçların üretiminin çoğaltılması hedefleniyor” dedi.