Yrd. Doç. Dr. Erol Mütercimler: "Çanakkale Savaşı'nda açlık yoktu"

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle Haliç Üniversitesi'nde anma etkinliği düzenlendi.

Öğrenciler ve dış politikayla ilgili uzman isimler bir araya geldi

Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü ve Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi ( BİLGESAM) işbirliği ile “Türk-Dış Politikasında Komşu Ülkelerle Sorunlar” başlıklı konferans düzenlendi.

CHP’li Onursal Adıgüzel ‘Geleceğimizi 50 yaş üstü siyasetçiler değil gençler yönlendirsin’

Hukuk, ekonomi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda faaliyet gösteren 80’e yakın üniversite kulübünü ve alanında uzman 9 akademisyen ile siyaset dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren 1. Ulusal Gençlik Çalıştayı Haliç Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinliğe katılan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, ‘’Geleceğimizi 50 yaş üzerindeki siyasetçiler değil biz gençler yönlendirmeliyiz, çünkü bu gelecek bizim’’ dedi.

LDP Başkanı Cem Toker: ‘Ben bu siyaseti gençler için yapıyorum’

Sosyal medyada gençler arasında bir fenomen haline gelen Liberal Demokrat Parti (LDP) Başkanı Cem Toker Haliç Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. ‘’Ben bu siyaseti gençler için yapıyorum’’ diyen Toker, siyasetten en zevk aldığı anların ise gençlerle buluştuğu zamanlar olduğunu ifade etti.

Rusya ve Türkiye arasındaki krizin bedeli ne olur?

Türkiye ve Rusya arasındaki krizi yorumlayan Atilla Sandıklı, Rusya ve Türkiye’nin ortak projelerine, ekonomik ve ticari ilişkilere dikkat çekti. Krizin ekonomik ve siyasal olarak bedellerinin ne olabileceğini aktaran Sandıklı, olumsuz sonuçlanmaması temennisinde bulundu.

PKK’nın Dağlıca stratejisi

Dağlıca’da yaşanan terör saldırılarını yorumlayan Atilla Sandıklı, bölgenin coğrafi özelliklerini ve coğrafyada alan hakimiyeti sağlamanın unsurlarını aktardı. Sandıklı, Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonlarının stratejik analizini yaptı.

Kalıcı çözüm için dört unsur

PKK, tüm silah bırakma çağrılarına rağmen ülke genelindeki eylemlerinin şiddetini her geçen saniye arttırıyor. Çatışmaların bu şiddette sürmesi halinde özerklik talebinin ortaya çıkacağına işaret eden Erol Mütercimler, kalıcı barış ortamının sağlanması için gereken dört unsura işaret etti.

Terörle mücadelede beş boyutlu strateji

Türkiye’nin güvenlik politikasında terör analizi yapan Doç. Dr. Atilla Sandıklı, güvenlikçi yaklaşımın stratejik boyutlarından söz etti. Sandıklı, terörü oluşturan nedenlerin geçmişte hassas davranılmadığı için kaldırılamadığını ve bütün boyutlarıyla çözüm uygulanmadan durumun iyileşmeyeceğini belirtti.

Euro Bölgesi krizi Avrupa Birliği’ni dağıtacak mı?

Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkması halinde bir ilkin yaşanacağını söyleyen Prof. Dr. Yaşar Onay, bu durumun Avrupa Birliği’ni darmadağın edecek bir pandora kutusunun açılmasına da sebep olabileceğinin altını çizdi.