Pikler yöntemiyle yetişen çocuk daha özgüvenli ve bağımsız oluyor

Ünlü pedagog Emmi Pikler tarafından geliştirilen ve ‘’saygıya dayalı çocuk eğitimi ve serbest oyun’’ temeline dayanan Pikler Pedagojisi’nin konu alındığı Pikler Konferansı gerçekleşti. Programın düzenleyicilerinden Eğitim Bilimleri Uzmanı Dr. Eylem Korkmaz, ‘’Pikler Pedagojisi ile yetişen çocuklar daha özgüvenli ve bağımsız olurken karar alma süreçlerinde de daha aktif rol oynuyorlar’’ dedi.

Haliç Üniversitesi Educaturk'te öğrencilerle bir araya geldi

İstanbul’da kapılarını açan Educaturk Eğitim Fuarı’na katılan Haliç Üniversitesi, lise öğrencilerinden yoğun ilgi gördü. Üniversite hayali kuran öğrencileri bölüm içerikleri, sosyal imkânlar, burslar gibi birçok konuda bilgilendiren Haliç Üniversitesi rehberlik alanında da öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sosyal medya bireylerin dikkatlerini ve zihinsel yeteneklerini etkiliyor

Sosyal Medya Paneli, Haliç Üniversitesi Kağıthane Yerleşkesi’nde 25 Kasım’da gerçekleşti. Sosyal medya kullanımıyla bireysel ve toplumsal dönüşümlerin konu edildiği panelde, gazeteci-yazar Enser Aysever, 5 Harfliler’den Hazal Halavut, Suna Kafadar ve Haliç Üniversitesi Akademik Direktörü ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Adnan Çoban konuşmacı olarak yer aldı.

Siyasi liderlere 'depresyondaki seçmeni kucaklama' çağrısı

Psikiyatrist Dr. Pervin Sevda Bıkmaz, 1 Kasım seçimlerinin ardından özellikle sosyal medyada çokça tartışılan ‘ülkeyi terk etme’ planlarına karşı siyasi liderlere sağduyu çağrısında bulundu. Bıkmaz’a göre; kanaat önderleri ve liderler halkı daha kucaklayıcı, birleştirici ve ayrılıklara tahammüllü olmayı becerebilirlerse benzer bir toplumsal antantı halk da başarabilir.

Ağrı kesici tüketenler daha az alzheimer oluyor

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yaşam süresinin artmasıyla hızla yaygınlaşan alzheimer hastalığı hakkında bilgi veren Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Özkan Pektaş, "Şu anda bilimsel olarak alzheimerı tamamen ortadan kaldıran bir tedavi yok. Yalnız bir bilinen gerçek var yüksek ibuprofen grubu ağrı kesici tüketenler çok nadir alzheimer oluyor" dedi.